30 Mayıs 2015 Cumartesi

Zihin Haritası Oluşturmak İçin 12 Araç

Fotoğraf Kaynak: Altin Nesil Okullari

Zihin haritası Tony Buzan tarafından 1960’larda geliştirilen bir diyagramdır. Bu sayede kelimeleri hedeflerinize ve amaçlarınıza bağlayabilirsiniz.  Bu konu hakkında EgitiMag’de yayınlanan yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Düşünceleri oluşturmak, görselleştirmek, tasarlamak ve sınıflandırmak ile birlikte, eğitim alanında, organizasyonda, problem çözümünde ve karar alma süreçlerinde kullanılır.

Eğitimde zihin haritası kullanımı ile ilgili birçok araştırma yapılmış ve akademik makale yayınlanmıştır. Karen Goodnough ve Robin Woods tarafından yazılan “Öğrenci ve Öğretmenlerin Zihin Haritalandırma İle İlgili Algılamaları” isimli makalenin sadece bir bölümünü okumanız bile zihin haritasının önemini kavramanıza büyük katkı sağlayacaktır.

1- SpiderScribe
Bu haritalandırma aracı kullanıcılarına, farklı alanlardaki bir çok bilgiyi görselleştirerek bir araya getirme olanağı sunuyor. Hem de bunu yaparken sizi belirli bi kalıba sokmadan özgürce kendi harita stilinizi yaratmanıza izin veriyor.

2- Edistorm
Edistorm eğitimciler için harika bir web 2.0 aracıdır. Bir beyin fırtınası sırasında ortaya çıkan kavramları diğerlerinin de göreceği şekilde düzenlemek ve yapışkanlı kağıtlara notlar almak istiyorsanız bu araç sizin için mükemmel bir kullanım rahatlığı sunacaktır. Ancak Edistorm’un tamamı ücretsiz değil. Uygulama içi satın almalar da içeriyor. Bizden uyarması. :)

3- Wridea
Wridea, fikir yönetimi servisi ve beyin fırtınası aracıdır. Kullanıcı saniyeler içinde sisteme yeni bir fikir girebilir; fikrinin detaylarını güncelleyebilir; arkadaşlarıyla derin tartışmalarda bulunabilir ve fikrini değişik kategoriler altında toparlayabilir. Wridea hem öğretmenler hem de öğrenciler için çok yararlı bir araç olabilir.

4- Bubbl.us
Harika bir zihin haritası oluşturmak için diğer bir araç da Bubbl.us aracıdır. Bu araç kullanıcılarına olabildiğince basit şekilde, en az araç kullanarak zihin haritaları oluşturabilmeyi hedeflemiştir. Burada kendi projeni yaratabilir ve meslektaşlarını projeni düzenlemeleri veya güncellemeleri için davet edebilirsin. Bitirdiğinde ise verilen linkten prejenin bitmiş halini paylaşabilirsin.

5- Wise Mapping
Wise Mapping online olarak kullanabileceğiniz ve tasarladığınız haritaları başkalarıyla paylaşabileceğiniz bir haritalandırma editörüdür. Buna ek olarak sadece mouse ve klavye kullanarak renkli ve kompleks zihin haritaları oluşturabileceğiniz bir araçtır.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

0 yorum:

Yorum Gönder